Harjoitusmateriaalia

Tälle sivulle kerätään Google Drive-linkkeinä valikoima tiedostoja, joiden tehtävänä on tarjota kenelle tahansa mahdollisuus tutustua aurinkokuvauksen kuvankäsittelyyn avoimen datan avulla, ilman että pitäisi ensin hankkia arvokkaita kaukoputkia ja kameroita. Data ei ole täydellistä, joten se saattaa esimerkiksi sisältää pölypalloja, Newtonin renkaita ja muita valitettavia piirteitä. Ahkera itseopiskelija voikin tutustua näiden häivyttämiseen tai poistamiseen lopullisesta kuvasta kuvankäsittelyn keinoin!

Harjoitusmateriaalin lisenssi Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin (CC BY-NC-SA)

Harjoitusmateriaali on avointa dataa Creative Commons lisenssin CC BY-NC-SA alaisuudessa. Voit ladata, muokata ja julkaista dataa ei-kaupalliseen tarkoitukseen vapaasti. Datan lähde tulee aina mainita oman muokatun version julkaisun yhteydessä. Myös oma muokattu versio pitää julkaista saman lisenssin alaisena.

Lähteen merkintä: 

"Petrus Kurppa Aurinko2030.org CC BY-NC-SA"

Voit vapaasti:

  1. Jakaa — kopioida aineistoa ja levittää sitä edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa
  2. Muunnella — remiksata ja muokata aineistoa sekä luoda sen pohjalta uusia aineistoja
  3. Lisenssinantaja ei voi peruuttaa näitä oikeuksia niin kauan kuin noudatat lisenssin ehtoja.

Seuraavilla ehdoilla:

  1. Nimeä — Sinun on mainittava lähde asianmukaisesti , tarjottava linkki lisenssiin sekä merkittävä, mikäli olet tehnyt muutoksia . Voit tehdä yllä olevan millä tahansa kohtuullisella tavalla, mutta et siten, että annat ymmärtää lisenssinantajan suosittelevan sinua tai teoksen käyttöäsi.
  2. EiKaupallinen — Et voi käyttää aineistoa kaupallisiin tarkoituksiin .
  3. JaaSamoin — Jos remiksaat tai muokkaat aineistoa taikka luot sen pohjalta uusia aineistoja, sinun on jaettava muutoksiasi samalla lisenssillä kuin alkuperäistä aineistoa.
  4. Ei muita rajoituksia — Et voi asettaa sellaisia oikeudellisia ehtoja tai teknisiä estoja , jotka estävät oikeudellisesti muita tekemästä mitään sellaista, minkä lisenssi sallii.

Auringon koko kiekon materiaali

Valikoima eri aallonpituuksilla ja kuvauskokoonpanoilla kaapattuja koko kiekon kuvia auringosta. Saatavilla esimerkkejä SER-tiedostona kuvien pinoamisen harjoitteluun sekä valmiita pinottuja kuvia kuvankäsittelyn eri terävöitykseen tutustumiseksi ja muuhun kuvankäsittelyyn. Kuvaa klikkaamalla avautuu näkymä kyseisen aihepiirin Google Drive hakemistoon.

Laitteistokuvaukset.

Lähikuvat

Valikoima eri aallonpituuksilla ja kuvauskokoonpanoilla kaapattuja lähikuvia tai osittaisen kiekon kuvia auringosta. Saatavilla esimerkkejä SER-tiedostona kuvien pinoamisen harjoitteluun sekä valmiita pinottuja kuvia kuvankäsittelyn eri terävöitykseen tutustumiseksi ja muuhun kuvankäsittelyyn. Kuvaa klikkaamalla avautuu näkymä kyseisen aihepiirin Google Drive hakemistoon.

Laitteistokuvaukset.

Timelapse eli animaatiokuvasarjat

Valikoima eri aallonpituuksilla ja kuvauskokoonpanoilla kaapattuja kuvasarjoja auringosta animaation valmistusta varten. Saatavilla esimerkkejä SER-tiedostona kuvien pinoamisen harjoitteluun sekä valmiita pinottuja kuvia kuvankäsittelyn eri terävöitykseen tutustumiseksi ja muuhun kuvankäsittelyyn. Aineistoa harjoittelumielestä erilaisten animaatiokuvauksen ongelmatilanteista kuten atsimutaalisen jalustan aiheuttama kentänkiertyminen. Osa aineistosta on valmiiksi terävöitetty ja sävytetty pelkän animaatiovaiheen harjoittelua nopeuttamiseksi. Kuvasarjan tiedostot omassa kansiossaan. Kuvaa klikkaamalla avautuu näkymä kyseisen aihepiirin Google Drive hakemistoon.

Sivuston kuvat ja animaatiot Petrus Kurppa, ellei toisin mainita. Osa oikeuksista pidätetään, harjoitusmateriaalin ollessa CC BY-NC-SA lisenssin alaista.

Älä milloinkaan katso kaukoputkella aurinkoon ilman aurinkosuodatinta! 

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details in the privacy policy and accept the service to view the translations.